Lansarea Campaniei Naționale „Cartea – dar neprețuit”

Evenimentul zilei de 28 august 2013 la Biblioteca Publică Raională „M.Sadoveanu” din orașul Strășeni a fost lansarea Campaniei Naționale „Cartea – dar neprețuit”, care se va desfășura în republică în perioada 31 august – 5 septembrie și face parte din acțiunile – cheie ale Festivalului Național al Cărții și Lecturii, ediția a III-a. Menirea acestei Campanii Naționale este de a sensibiliza opinia publică, cetățenii, oamenii de afaceri, factorii de decizie de a contribui la susținerea bibliotecilor publice prin donații de carte, starea colecțiilor cărora lasă mult de dorit în rezultatul finanțărilor insuficiente din ultimile decenii.
Acțiunea de la BPR „M.Sadoveanu” din Strășeni a fost organizată „sub semnul Domniei Sale Cartea”, cum a menționat academicianul Mihai Cimpoi și al cărui DICȚIONAR ENCICLOPEDIC „Mihai Eminescu” a fost prezentat publicului larg în prezența oaspeților speciali, buni prieteni ai cărții și bibliotecii, Vasile Bahnaru, dr. Habilitat, directorul Institului de Filologie al Academiei de Științe, Verei Osoianu, director adjunct la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, poeților Iulian Filip, Ianoș Țurcanu și Nichita Danilov.
Pentru a confirma spusele lui John Glaswothy „îmi place să ajut oamenii care se ajută singuri” că suntem capabili de a ne ajuta singuri pe noi înșine am oferit în dar bibliotecii două antologii de poezie și de proză modernă românească, editate de site-ul literar „Confluențe lirice” la Editura PIM Iași.
Surpriza cea mare a evenimentului a fost donația a 1043 de cărți în sumă de 14111 lei, oferite de AO „Centrul de Cultură și Carte Românească” (președinte academicianul Mihai Cimpoi, vicepreședinte dr. în științe filologice scriitorul Iulian Filip), care a fost înmânată festiv bibliotecii.
De asemenea cu o donație de carte în această zi a venit Primăria orașului Strășeni, iar o colecție de carte educațională a ajuns tocmai de la Săcele, România, adusă în dar de tânărul Paul Szasz Sebes.
Prezența renumitului cor „Burebista” de la Casa raională de cultură Strășeni (conducător artistic Anatol Șoldea) a întregit sărbătoarea și a oferit celor prezenți în sala de lectură a bibliotecii momente de revelație sufletească.
La finalul acțiunii tot publicul a mers în Parcul Eminescu, unde Instiitutul Cultural Român în colaborare cu Secția raională cultură Strășeni au vernisat expoziția „Vreme trece, vreme vine” – Eminescu în imagini.
Suntem în speranța că Campania Națională „Cartea – dar neprețuit” va găsi răsunet în inimile cetățenilor țării noastre și fiecare om de bună credință va găsi posibilitatea să ofere o carte dragă bibliotecii dragi.

Nadejda Pădure, director BPR „M.Sadoveanu” Strășeni

Reclame

5 comentarii

Din categoria Uncategorized

5 răspunsuri la „Lansarea Campaniei Naționale „Cartea – dar neprețuit”

  1. Pingback: Lansarea Campaniei Naționale „Cartea – dar neprețuit” | Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării

  2. Nina Gonta Coleaghin

    DOAMNĂ DIRECTOARE ! Vă felicit pentru acest frumos eveniment. Sunt bucuroasă că şi eu am făcut cadou bibliotecii raionale, în iunie, 18 cărţi.
    La mai mult şi la mai mare !

  3. Rodica

    Eu n-am putut dărui (dar cu mare drag!) decât Monografia unui sat românesc. Felicitările mele pentru toate manifestările culturale ale Bibliotecii Dvs sunt prea palide…Vă urez: La multe astfel de evenimente, în acest oraş basarabean pe care l-am vizitat cu emoţia trăită alături de concetăţeana dvs. (acum şi a noastră) – Nina Coleaghin-Gonţa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s