Să îți dorești să fii sănătos este o parte din sănătate

În perioada 23-29 ianuarie în țară s-a desfăşurat  Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin, având drept scop informarea și sensibilizarea populaţiei privind modul de prevenire a cancerului de col uterin prin programe de screening şi programe de vaccinare anti-HPV.

Perla înţelepciunii este simbolul Campaniei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin şi al Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

În acest context o nouă sesiune de informare în cadrul serviciului „Împreună luptăm împotriva cancerului la sân și col uterin” a fost organizată pe 26 ianuarie 2017 de BPR „M. Sadoveanu” la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din orașul Strășeni. Medicul obstetrician Petru Josan a vorbit asistenței,  în marea majoritate eleve din clasele a IX–XII,  122 la număr, despre prevenția și profilaxia acestor două maladii grave canceroase. Rezultatele chestionarului de evaluate a sesiunii de informare au arătat că astfel de evenimente sunt binevenite, mai ales că în fața lor au avut un specialist care a vorbit și a explicat  detaliat simptomele și metodele de prevenție a acestor două maladii.

Astfel, campania de informare este un efort global pentru a crește gradul de  conștientizare a cancerului de sân și de col uterin și modul în care acesta poate fi prevenit și se adresează femeilor, furnizorilor de servicii medicale, politicienilor și mass-mediei.

 

Natalia Grițco,

director adjunct BPR „M. Sadoveanu”

 

Anunțuri

Lasă un comentariu

Filed under Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s