Să îți dorești să fii sănătos este o parte din sănătate

În perioada 23-29 ianuarie în țară s-a desfăşurat  Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin, având drept scop informarea și sensibilizarea populaţiei privind modul de prevenire a cancerului de col uterin prin programe de screening şi programe de vaccinare anti-HPV.

Perla înţelepciunii este simbolul Campaniei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin şi al Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

În acest context o nouă sesiune de informare în cadrul serviciului „Împreună luptăm împotriva cancerului la sân și col uterin” a fost organizată pe 26 ianuarie 2017 de BPR „M. Sadoveanu” la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din orașul Strășeni. Medicul obstetrician Petru Josan a vorbit asistenței,  în marea majoritate eleve din clasele a IX–XII,  122 la număr, despre prevenția și profilaxia acestor două maladii grave canceroase. Rezultatele chestionarului de evaluate a sesiunii de informare au arătat că astfel de evenimente sunt binevenite, mai ales că în fața lor au avut un specialist care a vorbit și a explicat  detaliat simptomele și metodele de prevenție a acestor două maladii.

Astfel, campania de informare este un efort global pentru a crește gradul de  conștientizare a cancerului de sân și de col uterin și modul în care acesta poate fi prevenit și se adresează femeilor, furnizorilor de servicii medicale, politicienilor și mass-mediei.

 

Natalia Grițco,

director adjunct BPR „M. Sadoveanu”

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s